Catu Diosis – Contrair Open Air 2022
Catu Diosis
Catu Diosis
ZAT 27/08
14:00
HET LAB — Curated by AliA

Bij de Oegandese producer en DJ Catu Diosis draait alles om liefde en energie. Met haar sets verandert ze de dansvloer in een grote boiler room. Haar sets worden omschreven als hard en tropisch, zwaar en bassy, van kuduro tot gqom en afrohouse. De muzikale verhalen die ze vertelt zijn hard genoeg zodat de druppels van je lijf lopen maar licht genoeg om je te doen glimlachen.

In haar vrije tijd runt Catu de razzle dazzle parties in Kampala en is ze co-curator van Femme Spirit, het collectief van Oost-Afrikaanse vrouwelijke artiesten.

Ze geeft ook DJ en muziekproductie workshops over het hele continent aan jonge vrouwen die hun eerste stappen zetten in de muziekindustrie.

Catu en haar crew bliezen zowel de Boiler Room als het hoofdpodium van Nyege Nyege 2019 op met haar DJ en live sets en danspasjes. In het verleden stond ze op vele prestigieuze festivals over de hele wereld, zoals, onder andere CTM20, Eurockéennes, Nyokobop…

Catu bracht onlangs Choc Kedda uit als onderdeel van een compilatie van het Afrikaanse experimentele label Syrphe, en heeft nog meer in petto.