ECHT! – Contrair Open Air 2022
ECHT!
ECHT!
VRIJ 26/08
20:35
LIVE STAGE

Het Brusselse kwartet doet beroep op hun jazz training om een aantal muzikale stukken uit te brengen, van de damp van het sterrenstelsel ‘Stones Throw’ (J Dilla, Jonwayne, Madlib) tot het geluid van het heelal ‘20/20’ (Ivy Lab, Deft). ECHT! staat bekend om hun explosieve live optredens. Geïnspireerd door het format van een DJ-set, gaat de band van beat naar beat en verkennen ze de overgangen om zo een nietstoppende opstijging op te bouwen. 

Sinds 2017 hebben ze hun innovatieve stijl en geluid uitgekristalliseerd op de Brusselse scène. Samen met hun vrienden, Commander Spoon, werkten ze samen met de nieuwe generatie van Belgische rappers voor Niveau4XXL op het festival Couleur Café 2019. Enkele maanden later verscheen ECHT! ‘s debuut-EP ‘DOUF’, uitgebracht door het groove-heavy platenlabel Sdban Ultra.Tijdens het vreemde jaar 2020 werd de band bekroond met een derde plaats door Red Bull Elektropedia in de categorie “Fresh on the scene” & ‘DOUF’ werd genomineerd voor beste EP.

In september brachten ze hun debuutalbum ‘INWANE’ uit wordt en heeft een heel nieuw verhaal te vertellen. Echt’ betekent ‘waar’ of ‘echt’ in het brusseleirs (Brabants dialect van Brussel). Het is een directe verwijzing naar het feit dat hun geluidsoverdracht ‘echt’ is, uitgevoerd met conventionele muziekinstrumenten in tegenstelling tot computermuziek die de uitvoering zou kunnen suggereren. Het heeft ook te maken met het feit dat geen van de leden van de band oorspronkelijk uit Brussel komt – bassist Federico Pecoraro komt uit Italië, toetsenist Dorian Dumont komt uit Frankrijk en drummer Martin Méreau en gitarist Florent Jeunieaux komen beiden uit Mons (België).