John Talabot – Contrair Open Air 2022
John Talabot
John Talabot
ZAT 27/08
23:35
LIVE STAGE

John Talabot neemt een tamelijk unieke positie in het huidige elektronische landschap in. Een plaats die hij voor zichzelf heeft veroverd door trouw te blijven aan een artistieke visie die breed en tegelijk specifiek is. Zijn open-minded benadering van het maken, verzamelen en spelen van muziek stelt hem in staat om net zo comfortabel op het hoofdpodium van een groot zomerfestival te staan als in een kleine lokale club. Zo krijgt hij gaandeweg zowel de occasionele fan als de veeleisende kenner achter zich.

Vandaag blijft hij de grenzen verleggen, eerder instinctief dan met strategieën. Om dit te doen geeft hij de voorkeur aan een continue dialoog met like-minded artiesten. Zijn alliantie met Axel Boman in Talaboman heeft net een nieuw label voortgebracht en zijn Lost Scripts duo met Pional blijft maar in de roos schieten, maar dat zijn slechts twee van de verschillende projecten die hij momenteel heeft lopen.

Zijn all-nighter sets zijn moeilijk te vergeten, met opmerkelijke voorbeelden in zalen en festivals zoals Sónar, Pickle Factory, Moog of de Kelvingrove Art Gallery & Museum in Glasgow. Naast het spelen van muziek, voorziet Talabot met zijn label Hivern Discs talloze clubs in heel Europa met nieuwe releases.

In veel opzichten belichaamt zijn werk met het label zijn opvatting over muziek: rigoureus en toegewijd, maar voortdurend dynamisch en open voor het onverwachte. Want als John Talabot in de afgelopen tien jaar iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat groei altijd voortkomt uit de wil om te blijven verkennen.