Jon Hopkins – Contrair Open Air 2022
Jon Hopkins
Jon Hopkins
Live
ZAT 27/08
22:30
LIVE STAGE

Jon Hopkins is een elektronisch artiest, producer en klassiek geschoold componist, wiens werk alom geprezen is. Daarnaast ontving hij ook Grammy, Mercury Prize en Ivor Novello nominaties. “Een van de meest gevierde elektronische muzikanten van zijn generatie” volgens the New Yorker.

Hopkins heeft een reputatie opgebouwd voor muziek die de dansvloer verenigt en live optredens die geladen zijn van ruige techno tot transcendente koormuziek, van akoestische piano solo tot psychedelische ambient. Aanvankelijk kreeg Hopkins bekendheid door zijn werk met Brian Eno, Coldplay en King Creosote in het midden van de jaren 2000, maar gaandeweg vond hij zijn stem als soloartiest.

Zijn ambitieuze albums met spirituele techno en ambient tracks, behoorden tot de meest gelauwerde elektronische albums van het decennium. Hopkins producete remixen voor uiteenlopende artiesten als Flume, David Lynch, Moderat, Disclosure, Four Tet, Wild Beasts en Purity Ring. Daarnaast werkte hij samen met onder andere Natasha Khan van Bat For Lashes en Bonobo.