Mauskovic Dance Band – Contrair Open Air 2022
Mauskovic Dance Band
Mauskovic Dance Band
VRIJ 26/08
23:35
LIVE STAGE

De Amsterdamse Mauskovic Dance Band is een muzikale familie in de breedste zin van het woord: niet alleen zijn vier van de vijf bandleden familie van elkaar, maar zoals elke familie zijn ze ook altijd in beweging. Sinds 2017 experimenteren ze met hazy rhythms en dubby percussieve workouts. In de begindagen smolten de jongens hun liefde voor Afro-Caribische poly rhythms samen met een no-wave geluidspalet om hun eigen unieke dansbare chaos te creëren.

Het Britse label Soundway kreeg van hen te horen, en de band bracht vervolgens een EP en debuutalbum uit in 2019. Gewapend met een arsenaal aan hypnotic grooves en airtight arrangements, versterkten ze hun reputatie als live act om dansvloeren in brand te steken, en namen ze hun instrumenten mee op de weg overal van Rusland naar Mexico, met veel Europese festivals tussendoor. Voor hun volgende hoofdstuk dook de groep verder in hun enorme arsenaal aan echos en spring reverbs, en verfijnden ze hun sound system-geïnspireerde, post-punk esthetiek.

Een vier tracks tellende EP Shadance Hall, compleet met dub-versies, kwam uit via het Nederlandse Dekmantel-label in 2020, en ze zullen deze nieuwste evolutie van hun sound laten horen wanneer ze deze zomer optreden.