Merve – Contrair Open Air 2022
Merve
Merve
VRIJ 26/08
23:00
HET LAB

Merve is een DJ en curator uit Melbourne. Ze is geboren en getogen in Collingwood, ‘amongst its dynamic street life, gay saunas and punk clubs’. Ze legde al vroeg haar rhythmic roots als music programmer en agent en is uitgegroeid tot een belangrijke selector in Melbourne’s elektronische muziek community. Gedreven door haar fascinatie voor het doorbreken van barrières tussen publiek en performer, verkent Merve de grenzen van elke ruimte waar ze optreedt, terwijl ze de verschillen tussen licht en donker laat vervagen. 

Achter de decks, een veelzijdige dj, en toch brengt haar klassieke house doordrenkte stijl een verfrissende benadering van de hedendaagse dansmuziek met trance-achtige vocals, 303 basslines en old school percussion. Haar sounds streven naar een ritmische uitwisseling die elke as door elkaar gooit en dansers verbindt met een bredere vibratie, een hardere jack, een hogere groove. 

In 2019 maakte Merve haar Boiler Room-debuut op Pitch Festival. Het werd opgenomen in de top vijf beste gigs geselecteerd door Resident Advisor. Ze speelde op gewaardeerde Australische festivals als Golden Plains, Let Them Eat Cake, Splendour In The Grass en Strawberry Fields. Ze deelde de affiche met o.a. Objekt, DJ Pierre, Eris Drew, Octa Octa, Legowelt, Chez Damier en Honey Dijon. Merve host ook een maandelijkse radioshow op Hope St Radio en met haar mixserie, ‘Noctilucent’, onthult ze haar best bewaarde geheim: haar liefde voor ambient en experimentele muziek.