Moodymann – Contrair Open Air 2022
Moodymann
Moodymann
VRIJ 26/08
23:00
DE VIERING

Moodymann (Kenny Dixon Jr.) is een uitgesproken naam in de elektronische scene. De sound van Moodymann is een hybride vorm van techno/housemuziek die tot stand komt door innovatief gebruik van samples en grooves.

Moodymann werkte tijdens de jaren negentig in verschillende platenzaken in Detroit, waaronder een zaak van producer Blake Baxter. In diezelfde periode was Kenny ook de vaste DJ in de Outcast Motorcycle Club in Detroit. Na zijn eerste releases op Planet E Records werd Kenny erg populair in Frankrijk en van daaruit groeide zijn populariteit. Hoewel hij mensen kan frustreren met zijn weigering om geïnterviewd te worden en zijn aandringen om mensen te herinneren aan de oorsprong van het genre, staat de soul van zijn producties voorop.

Gebruikmakend van klassieke soul- en jazzsamples, lage baslijnen en een benadering van drums om het tempo steeds sneller op te drijven, heeft hij zijn status bereikt dankzij tracks als “Sunday Morning”, “Shades of Jae”, en zijn remix van Innerzone Orchestra’s “People Make the World Go Round”. In de laatste 20 jaar heeft de onherkenbare Detroitse cultheld housemuziek opnieuw gedefinieerd. In 2002 richtte hij zijn eigen label op, Mahogoni Music. Met releases van artiesten zoals Dan Shake, Andrès, Amp fiddler, Rick Wilhite en Moodymann.