Russell E.L. Butler – Contrair Open Air 2022
Russell E.L. Butler
Russell E.L. Butler
VRIJ 26/08
00:30
DE VIERING

Russell Butler is een non-binair experimenteel kunstenaar en DJ gevestigd in Oakland, Californië. Russell komt oorspronkelijk uit Bermuda en heeft een manier van improviseren ontwikkeld dat inspiratie haalt uit de rijke, culturele geschiedenis die geworteld is in hun eiland en de zwarte, queer diaspora.

Voor Russell is muziek niet alleen een platform voor het politieke. Het is een project om een wereld op te bouwen, een manier om de utopie te manifesteren waarin je gelooft, of tenminste dat kan het zijn, als het goed gedaan wordt. Muziek is niet alleen een middel om een boodschap over te brengen, maar kan ook een ideale ruimte scheppen voor een gemeenschap. Het is een ethos dat ze gedurende hun hele carrière hebben uitgedragen en dat kan worden herleid tot hun liefde voor de geschiedenis van dansmuziek, gekoppeld aan hun toewijding aan het ondersteunen van lokale scènes.

Russell’s unieke performatieve benadering van modulaire synthesizers is te horen op verschillende albums en eps, het meest recent, The Home I’d Build For Myself and All My Friends uitgebracht op San Francisco label Left Hand Path in 2018 en Petty uitgebracht op Spectral Sounds in 2019.