Wally’s Groove World ft. Miss Schwarzkopf & Koenie – Contrair Open Air 2022
Wally’s Groove World ft. Miss Schwarzkopf & Koenie
Wally’s Groove World ft. Miss Schwarzkopf & Koenie
VRIJ 26/08
15:00
(NOT SO) SECRET STAGE

Wally’s Groove World is een vinyl record store uit Antwerpen, gespecialiseerd in electronic music. Tijdens Contrair Open Air wordt de winkel vertegenwoordigd door Koenie en Miss Schwarzkopf.
Miss Schwarzkopf is al decennia lang één van de sleutelfiguren in de Antwerpse scene. Met haar vinyl only sets brengt ze een glimlach en vonk naar een brede waaier van dansvloeren & clubs die haar brede muzikale scope weerspiegelen.

Koenie begon zijn DJ-carrière eind jaren tachtig en raakte al snel geïnteresseerd in housemuziek en niet veel later werd hij resident in Café dAnvers, één van de eerste Belgische clubs die house muziek promootte. Andere residenties later waren op de beruchte Paradise parties (Antwerpen), een tweemaandelijkse residentie in Rex (Parijs), en een maandelijkse residentie in Fuse (Brussel) tot 1996. In 1997 begon hij zijn eigen label: “Wally’s Groove World”. De naam is ontleend aan de tweedehands vinylwinkel in zijn kelder in Antwerpen, de meest noordelijke stad van België. Het label is eigenlijk uit de winkel voortgekomen omdat opkomende artiesten daar hun demo tapes kwamen kopen, wetende dat Koenie de Belgische opkomende artiesten een kans wilde geven om hun producties op vinyl te zetten. Niet te vergeten dat Wallys Groove World in 2004 is verhuisd naar een grotere ruimte en vandaag de dag nog steeds één van de beste Belgische vinyl stores is.